Programa de Lleure

Des de la seva constitució, en l'Associació Chiquillos y en el Campo hem encaminat la nostra feina amb els infants a cobrir aquelles necessitats que considerem que podrien afavorir una infantesa més sana i feliç. Així, l'ús del temps lliure, un lleure diferent, no estructurat, sempre és un dels aspectes més interessants que detectem. És per això que dissenyem unes vacances a la mesura de cada un dels infants, perquè puguin gaudir de la convivència amb els altres, siguin quines siguin les seves particularitats.

La nostra preferència són aquells infants que viuen diferents dificultats, ja sigui perquè han tingut o tenen problemes o perquè s'estan convertint en un. Ells gaudiran amb l'objectiu de passar-s’ho bé i aprendre sense saber que ho fan. Les vacances que vivim de petits als nostres pobles seran la referència que tinguem, podent jugar al riu, córrer per la muntanya, construir cabanes amb pals o buscar sargantanes. S'oblidaran d'etiquetes (si les porten), i descobriran que poden fer coses diferents de les habituals. Aprendran eines per espavilar-se en les seves vides i a resoldre els conflictes que sorgeixin entre ells.


Treballarem també el maneig de les emocions, la imaginació i el seu procés de pensament. Els recolzarem per desenvolupar-los i junts descobrirem que els límits depenen de ser conscients dels altres i que els conflictes sorgeixen i es resolen des d'aquest mateix punt de partida. Els altres infants ens ensenyaran que per passar-s’ho bé amb ells haurem d'estar atents a les seves necessitats a més de les pròpies.
Quan ells ho necessitin, treballarem per reformular i deixar el passat enrere, avançar en el seu present per entreveure un futur que pugui existir des d'avui. Això passarà de manera adaptada a la seva etapa de creixement i a les seves necessitats específiques.

 

Aquesta feina requerirà de flexibilitat i contínua adaptació, així com d'una atenció personalitzada. És l'adult qui s'adapta per al ple desenvolupament de l’infant donant lloc a un aprenentatge i a solucions terapèutiques per als conflictes, de forma natural i pràcticament sense que ells s'adonin que es fa aquesta feina. Per a això mantenim un reduït nombre de places, formant grups petits (entre deu i catorze infants) que seran acompanyats per diversos adults, la dedicació dels quals en aquests dies serà a temps complet.


Tot això tindrà lloc en un ambient casolà i distès, més amb aquesta sensació càlida que ofereix una família en vacances que aquella més lúdica d'un campament a l'ús.

¡Hazte socio/a!

Número de cuenta:

IBAN ES91 3023 0069 81 5675329410

Contacta

Chiquillos y en el Campo

L'Espluga de Francolí (Tarragona)

+34 609 686 508

info@chiquillosyenelcampo.org

El Planeta Transparente

Links:

"Los niños son el espejo que exagera el mundo de los adultos."

Igor Mansevich

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Asociación Chiquillos y en el Campo