Programa de Respirs per Famílies Acollidores

Quan la tutela d'un nen és assumida per l'administració, existeixen diferents opcions perquè aquest pugui desenvolupar-se en un entorn el més protegit possible. Entre elles es troba l'acolliment familiar. Chiquillos y en el Campo vol recolzar a totes aquelles famílies que ofereixen aquesta oportunitat a la infància.

En ocasions poden sorgir problemes per l'acumulació de petites dificultats que requereixen d'un petit descans. Altres vegades els adults necessiten espais de distensió i tranquil·litat per mantenir el ritme que els nens necessiten.

Quan una família té nens/as en acolliment, pot ocórrer que vulguin prendre's aquests espais tenint la seguretat que els nens/as estan atesos en un entorn protegit, que coneix les particularitats que en ocasions els acompanyen a causa de les seves històries.

Volem oferir aquests espais perquè tots, nens/as i adults, puguin prendre un respir en la carrera de fons que implica la criança de qualsevol nen/a.

Per a qui.

Prioritàriament per a aquelles famílies que per les seves circumstàncies personals, per les característiques dels nens/as o pel nombre de nens acollits requereixin especialment aquests descansos.

Adequarem els respirs a la mesura de les característiques de cadascun dels participants, perquè puguin gaudir de la convivència amb altres nens/as siguin cuales siguin les seves particularitats.

Ens adaptem a tot tipus de dificultats i el reduït nombre de xavals amb els quals treballem permetrà plena dedicació a cadascun per poder treure el major suc possible a aquestes estades de respir.

Calendari.

PUENTE DE DESEMBRE DE 2016

1ª PART

(DEL 2 AL 6 DE DESEMBRE)

2ª PART

(DEL 7 AL 11 DE DESEMBRE)

PUENTE COMPLET

(DEL 2 AL 11 DE DESEMBRE)

DÍA D'ARRIBADA

Divendres 2

Dimecres 7

Divendres 2
DÍA DE SORTIDA Dimars 6 Diumenge 11 Diumenge 11
FEBRER 2017

FEBRER

(DEL 17 AL 19)

MARÇ 2017

MARÇ

(DEL 17 AL 19)

DIA D'ARRIBADA

Divendres 17

DIA D'ARRIBADA  Divendres 17
DIA DE SORTIDA Diumenge 19 DIA DE SORTIDA Diumenge 19
MAIG 2017

MAIG

(DEL 19 AL 21)

DIA D'ARRIBADA

Divendres 19

DIA DE SORTIDA Diumenge 21

Altres activitats de suport a l'acolliment familiar.

Difusió i sensibilització:

 

Volem donar a conèixer aquesta opció entre les famílies. Existeixen molts infants que podrien viure una infantesa més amable en un entorn casolà. Per a això difonem aquesta oportunitat, sensibilitzant sobre la seva situació, i com l'oferiment d'una família pot brindar un present carregat de futur per a ells.

Assessorament:

 

El procés d'acolliment familiar requereix d'una sèrie de passos que generalment es desconeixen. En què es diferencia d'una adopció? Què he de fer? Quins requisits he de complir?


Quan una família es planteja l'acolliment apareixen molts dubtes que en ocasions requereixen de resposta fins i tot abans que la família s'animi a sol·licitar informació en les entitats corresponents. En ocasions una entrevista que resolgui algun d'aquests dubtes pot animar les famílies a plantejar-se més seriosament aquesta opció i preguntar a l'entitat corresponent. A més, oferim el contacte amb les esmentades entitats encarregades de l'acolliment familiar al territori corresponent.


Una vegada l'acolliment ha començat els dubtes no desapareixen, sinó que es transformen. Ens oferim com a companys de viatge que podem assessorar en moments puntuals davant dels dubtes que sorgeixin durant la convivència quotidiana, provant de complementar la tasca de les entitats encarregades del suport a les famílies.

Intervenció:

 

En cas que en el camí de la convivència, la família es trobi amb alguna dificultat que requereixi d'un suport més especialitzat, oferim el nostre Programa d'Intervenció amb Infantesa i Família, en el qual podem iniciar un procés més intensiu per superar les esmentades crisis o complicacions.

Contacta

Chiquillos y en el Campo

L'Espluga de Francolí (Tarragona)

+34 609 686 508

info@chiquillosyenelcampo.org

El Planeta Transparente

Links:

"Los niños son el espejo que exagera el mundo de los adultos."

Igor Mansevich

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Asociación Chiquillos y en el Campo