Programa d'Intervenció amb Infància i Família

Com més petits som, menys responsabilitat podem assumir per la curta biografia que ens acompanya. Créixer és anar assumint aquesta “possibilitat de respondre” davant d’allò que la vida ens presenta, i anar elaborant la nostra història en una direcció que ens faci protagonistes del nostre present.

Quan en un sistema (ja sigui família, centre residencial  o qualsevol altra unitat de convivència) sorgeix una crisi, els seus membres veuen la necessitat d'afrontar una situació que en ocasions pot enquistar-se o pot ser desbordant. En aquestes ocasions, un suport extern pot beneficiar la generació d'alternatives que permetin fer un salt cap al creixement o pot ser la palanca que mobilitzi els seus membres cap a solucions que ja sabien i que no tenien clar com dur a terme.


L'equip terapèutic de l'Associació Chiquillos y en el Campo s'ofereix com aquest suport extern a través d'aquest programa.

Per a qui.

Aquelles famílies, institucions o unitats de convivència que perceben la necessitat d'una intervenció per superar una crisi amb un dels seus membres, prioritzant aquelles en les quals hi ha infants implicats.

Com.

Una primera entrevista ens conduirà a dissenyar un procés juntament amb els implicats. Acordarem els objectius a aconseguir i les diferents opcions d'intervenció. Algunes característiques que guiaran la nostra feina són:

 

  • Flexibilitat: ens adaptem a la problemàtica i particularitats del sistema, cada procés es dissenya i s’ajusta a cada cas, podent modificar-se en funció de l'evolució.
  • Treball personalitzat: cada persona és diferent i cada situació és particular, és per això que no tenim solucions prefixades. L’ infant participa del disseny del seu procés, de la seva avaluació, de la seva revisió i la seva contínua reelaboració. La intervenció es basa en l'escolta del sistema. A cada infant se li ofereix un espai terapèutic individual adaptat al seu nivell evolutiu.
  • Voluntarietat: per a l'acceptació del cas es requereix el consentiment tant de l’infant com dels tutors. Les persones són responsables del seu procés i per tant és condició que vulguin fer-ho; motivar per al canvi és la nostra responsabilitat.
  • La teràpia es realitza de forma natural i contínua, es treballen tots els aspectes possibles i detectats, preparant-lo per al seu futur immediat i la seva autonomia, els seus símptomes no ens desvien de l'objectiu final que no és només el seu comportament sinó la seva habilitat per resoldre la seva vida i satisfer les seves necessitats.
  • La implicació de tot el sistema és crucial per a l'èxit de la teràpia; treballem amb tutors, famílies, educadors… que participen activament  en el procés.
  • Proximitat i calidesa: barregem un treball professional amb la potència de la trobada humana.

D'aquesta manera, el disseny del procés d'intervenció pot incloure diferents modalitats, que poden ser una o algunes de les següents:

 

  • Sessions individuals amb els membres del sistema.
  • Sessions en conjunt amb la família (o el sistema).
  • En alguns casos podrà sol·licitar-se la implicació d'altres persones importants per assolir la solució, com família extensa o altres persones significatives.
  • Estada terapèutica: l’infant o els infants de la família podran iniciar un procés intensiu de creixement que requerirà d'uns dies de convivència amb l'equip terapèutic a les instal·lacions de l'Associació Chiquillos y en el Campo. En aquesta modalitat serà d'especial importància la coordinació amb els tutors de l’infant i tots els implicats.

 

Per a més informació no dubtis a contactar amb nosaltres sense cap compromís.

¡Hazte socio/a!

Número de cuenta:

IBAN ES91 3023 0069 81 5675329410

Contacta

Chiquillos y en el Campo

L'Espluga de Francolí (Tarragona)

+34 609 686 508

info@chiquillosyenelcampo.org

El Planeta Transparente

Links:

"Los niños son el espejo que exagera el mundo de los adultos."

Igor Mansevich

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Asociación Chiquillos y en el Campo