Cursos Monogràfics

Monogràfic I:

Mirar la Infancia Dañada

Introducción de una mirada terapéutica en el trabajo con infancia y adolescencia.

Sembla innegable que la infància hauria de ser una etapa innocent i curiosa, d'aprenentatge, suports i sobretot una etapa feliç. La infància són les arrels de les futures societats i per això des d'aquesta Associació ens encarreguem d'aquells nens i nenes trencats que no van tenir tanta sort. Entenem que aquells nens que creixen danyats, també mereixen l'oportunitat de ser feliços i de recuperar la innocència i la curiositat.
Sabem que darrere de cada nen conflictiu hi ha una història, i treballem amb ella. També sabem el difícil que de vegades el posen per mostrar el que hi ha sota les seves màscares.
Per aquestes i moltes altres raons llancem aquest monogràfic, tractant d'oferir les eines necessàries a professionals que treballen amb infància i adolescència, per veure allò ocult, per desarmar els seus defenses, i poder curar les seves ferides.

Continguts

  • Bases i posicionament per a la intervenció amb infància i adolescència. Què busquem ?,què voldrem ?,des d'on ho pretenem?.
  • Vincular és caminar la meitat del camí. Estratègies i claus per aconseguir vincular amb aquells que ho posen més difícil.
  • L'Autoritat i els límits. Com gestionar?.
  • El paper de les emocions en els conflictes. Com utilitzar-les per intervenir ?, com intervenir amb elles ?.
  • El constructivisme per construir la salut psicològica d'una manera original i atractiva en infància i adolescència.

Metodologia

El taller és eminentment pràctic, ja que és vivint-ho com millor s'entenen i interioritzen les solucions als problemes. La metodologia està basada en l'exemplificació i en el desenvolupament de dinàmiques, a més de la resolució de casos mitjançant roll-play. Veure fer és fonamental, però saber què s'està fent completa la pedagogia.

Monogràfic II:

¡Una ración de Emociones!

Manejo de la comunicación emocional con Infancia y Adolescencia.

Les emocions travessen les nostres vides i són presents en tot allò que fem, les portem posades a tota hora com la roba, però ens mirem al mirall de bon tros. Cada vegada resulta més innegable la influència que tenen en qui som, en com ens relacionem i en tot allò que fem.

Ens emocionem perquè estem vius i no deixem d'estar-ho quan intervenim amb nens o adolescents. Desenvoluparem el terme Intel·ligència emocional, traslladant la seva aplicació de nosaltres mateixos a l'àmbit terapèutic del treball amb persones. Introduirem teories, conceptes, aptituds, eines i estratègies per començar a fer una bona gestió emocional amb nosaltres mateixos i els altres, ja sigui en les nostres relacions personals o laborals.

Continguts

  • Les emocions: definició, límits, potencialitats per a la intervenció. Aprendre a posar-los nom.
  • Dimensions de la intel·ligència emocional: començar a identificar les nostres pròpies emocions, saber comunicar-les i aprendre a regular-se amb els altres.
  • Aplicació de la intel·ligència emocional en la intervenció amb infància i adolescència: introducció d'eines i estratègies aplicades al camp de la intervenció.
  • Competències que afavoreixen la intel·ligència emocional: acostament aquelles capacitats que ens ajuden a desenvolupar la nostra intel·ligència emocional. Com treballar-les en nosaltres i amb altres.

Metodologia

El taller és eminentment pràctic, ja que és vivint-ho com millor s'entenen i interioritzen les solucions als problemes. La metodologia està basada en l'exemplificació i en el desenvolupament de dinàmiques, a més de la resolució de casos mitjançant roll-play. Veure fer és fonamental, però saber què s'està fent completa la pedagogia.

¡Hazte socio/a!

Número de cuenta:

IBAN ES91 3023 0069 81 5675329410

Contacta

Chiquillos y en el Campo

L'Espluga de Francolí (Tarragona)

+34 609 686 508

info@chiquillosyenelcampo.org

El Planeta Transparente

Links:

"Los niños son el espejo que exagera el mundo de los adultos."

Igor Mansevich

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Asociación Chiquillos y en el Campo