Curs d'Intervenció Sistèmica amb Menors i Família

Som i ens fem en relació amb les altres persones, de manera que tant els problemes com les solucions es troben en el nostre sistema de relacions. En un moment donat pot ser que ens sentim embolicats en un cicle repetitiu, o en un problema persistent. Aquesta serà l'alarma que ens avisa que necessitem un canvi que permeti el creixement.


Des d'aquesta mateixa perspectiva la intervenció serà una manera d'entrar a formar part d'un sistema que demanda creixement per a què pugui seguir el seu camí. Encara que els símptomes puguin ser similars, no hi ha dues persones ni sistemes iguals, pel que la manera d'afrontar-los i superar-los canvia.


No creiem en programes prefixats ni solucions miraculoses. Mostrarem com ens posicionem, segons les circumstàncies, davant de les persones i els sistemes per escoltar els seus símptomes. Ajudarem que cada assistent elabori la seva caixa d'eines.


Aprofundirem en la problemàtica de la infantesa i l'adolescència i oferirem als assistents recursos per involucrar-se en la resolució de conflictes familiars i personals, per millorar la comunicació amb els altres i amb si mateixos.

Per a qui

Persones que treballen en l'àmbit social (Educació Social, Psicologia, Educació Infantil, Treball Social, Orientació, Integració Social, Pedagogia, Psicopedagogia...) que vulguin trobar noves perspectives que els permetin promoure el canvi en les persones amb qui treballen o conviuen, de manera que repercuteixi de forma positiva en el seu sistema.


Tractarem els diferents aspectes del temari d'una forma senzilla i amb un llenguatge proper i adaptat a tots, de manera que aquelles persones interessades en la intervenció, però no implicades en l'àmbit social també tindran cabuda en aquest laboratori dirigit a adquirir eines per afrontar tot tipus de situacions.

 

Temari

Presentem un ampli temari per a que, com en un menú a la carta, els assistents confeccionin el programa que més els interessi.

 

Els temes de possible desenvolupament són:


- Introducció i motius
- La felicitat i la llibertat
- La salut psicològica: les emocions
- La salut psicològica: el constructivisme
- L'amor
- El dol
- La violència
- El model sistèmic relacional; fonaments teòrics
- Eines

 

En finalitzar el curs s'entrega material escrit sobre els continguts impartits. Es faciliten textos, que no paren de créixer, amb àmplia bibliografia per accedir a les fonts teòriques que el sustenten.

Metodologia

A cada pas del curs intercalem la pràctica, de manera que els conceptes es vegin aparèixer i els puguem sentir. Saber què volem aconseguir i veure com ho aconseguim fa del curs una sessió de teràpia contínua, barrejant creixement i capacitació en la recerca de solucions.

 

Els ingressos per aquesta activitat estan destinats a finançar els programes de l'Associació.

 

¡Hazte socio/a!

Número de cuenta:

IBAN ES91 3023 0069 81 5675329410

Contacta

Chiquillos y en el Campo

L'Espluga de Francolí (Tarragona)

+34 609 686 508

info@chiquillosyenelcampo.org

El Planeta Transparente

Links:

"Los niños son el espejo que exagera el mundo de los adultos."

Igor Mansevich

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio Recomendar esta página Recomendar esta página
© Asociación Chiquillos y en el Campo